Kofta kebab

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    50 dag
  • ząbki czosnku

    3
  • jajko

    1
  • tymianek

    1 szczypta
  • sól

    2 szczypty
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 szczypta
  • ziele angielskie

    7 ziaren
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wołowinę dwukrotnie mielimy w maszynce do mielenia. Dodajemy drobno pokrojoną paprykę, utarty czosnek, tymianek, sól, pieprz ziołowy, paprykę ostrą oraz utarte na proszek ziele angielskie. Wbijamy jeszcze jajko i wszystko dokładnie mieszamy wyrabiając jednolitą masę. Taką masą oblepiamy kijki do szaszłyków i odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Następnie smażymy na patelni grillowej po 10-15 minut z każdej strony. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewelinapac 24.02.2013 20:35
super
Anna169Hosz 05.11.2012 08:56
Pyszne mięsko.
Katarzyna/kate1980 22.09.2012 22:33
super
ewaa 11.11.2011 18:22
wygląda bardzo apetycznie
Margo1 22.08.2011 17:09
pyszniutkie
agnieszka214 21.08.2011 06:45
mniam
Agnieszka_B 20.08.2011 23:02
Mistrzowskie wykonanie...
Jolanta_P-S 20.08.2011 18:32
Pyszne musi być!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat