Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koettbullar

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowo-wieprzowe 60 dkg
cebula 1 sztuka
mleko 1 szklanka
śmietana 18 proc 100 ml
sól i pieprz
zioła
jajko 1 sztuka
kajzerka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Koettbullar

Kajzerkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Mięso wyrobić z jajkiem, kajzerką, ziołami, przyprawami oraz cebulką pokrojoną w kostkę. Dodac smietanę i dalej wyrabiać. Uformować niewielkie klopsiki, upiec w piekarniku na natłuszczonej blaszce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak