Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kociołek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
marchew 1 szt
cebula czerwona 1 szt
buraki czerwone 1 szt
kiełbasa śląska 1 szt
kapusta biała 4 liście
sól i pieprz 3 łyżeczki
koper świeży 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
olej rzepakowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kociołek

Kroki postępowania

1
Ziemniaki, marchew, buraczki myjemy. Obieramy. Koper i pietruszkę myjemy. Osuszamy.
Krok 1 - Kociołek foto
2
Na dno garnka układamy 2 liście kapusty. Wlewamy około 2-3 łyżki wody, aby warzywa się nie przypaliły. Układamy warstwami pokrojone w kostkę ziemniaki.
Krok 2 - Kociołek foto
3
Podobnie postępujemy z wszystkimi warzywami. Układamy je warstwowo. Doprawiamy solą i pieprzem. Kiełbasę kroimy w plasterki. Dodajemy. Posypujemy pokrojonym koperkiem i natką pietruszki. Polewamy olejem rzepakowym.
Krok 3 - Kociołek foto
4
Całość przykrywamy 2 liśćmi kapusty. Przykrywamy garnek przykrywką i gotujemy do miękkości - około 30 minut.
Krok 4 - Kociołek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 17.06.2016 16:02
pożywne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak