Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle ziemniaczane z farszem z pangi polane duszoną cebulką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 25 dkg
mąka pszenna 25 dkg
jajko 3 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cebula 2 sztuki
olej 4 łyżki
sól do smaku
panga 1 płat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle ziemniaczane z farszem z pangi polane duszoną cebulką

Kroki postępowania

1
Płat pangi ugotować na parze przez około 20 minut.
Krok 1 - Knedle ziemniaczane z farszem z pangi polane duszoną cebulką foto
2
Po wystudzeniu rybę zmielić, dodać 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej i przyprawę do ryb Prymat.
Krok 2 - Knedle ziemniaczane z farszem z pangi polane duszoną cebulką foto
3
Składniki dokładnie wymieszać i farsz rybny gotowy.
Krok 3 - Knedle ziemniaczane z farszem z pangi polane duszoną cebulką foto
4
Z przemielonych ziemniaków, mąki i 2 jajek zagnieść ciasto. Odrywać kawałki ciasta wielkości orzecha włoskiego, formować okrągłe placuszki i nakładać na nie po łyżeczce farszu. Zlepiać placuszki, aby farsz zamknąć w środku i uformować kulki.
Krok 4 - Knedle ziemniaczane z farszem z pangi polane duszoną cebulką foto
5
Wrzucać kulki ziemniaczane na wrzącą i osoloną wodę. Gotować na wolnym ogniu przez 5-8 minut.
Krok 5 - Knedle ziemniaczane z farszem z pangi polane duszoną cebulką foto
6
W międzyczasie cebulę pokrojoną w półplastry poddusić na oleju, mocno doprawiając do smaku solą i pieprzem kolorowym.
Krok 6 - Knedle ziemniaczane z farszem z pangi polane duszoną cebulką foto
7
Knedle wyławiać z gorącej wody i po odsączeniu polać pikantną cebulką. Podawać z ulubionymi warzywami. To jest smaczna porcja :)
Krok 7 - Knedle ziemniaczane z farszem z pangi polane duszoną cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 16.02.2014 10:25
świetny pomysł!
Magdalena/26Mooi 11.09.2013 10:18
bardzo smaczne
RenataZ-et 14.03.2013 21:57
podoba mi się ten pomysł na knedle
miszelka 16.02.2013 10:05
bardzo ciekawe :)
mysza75 14.02.2013 18:36
Fajny pomysł :-)
jucia 14.02.2013 12:07
pycha!
Alex_M 14.02.2013 12:01
super pomysl!
aisza1 14.02.2013 07:44
fajny przepis, ale z pangą nigdy nie jadłam
Joanna23 14.02.2013 05:27
pomysłowe danie
pajbek 13.02.2013 20:58
Smacznie wyglądają :-)
meg1984 13.02.2013 20:41
ciekawe danie
Mysiunia 13.02.2013 20:32
oryginalny pomysł na postne knedle :) Bardzo smaczne!
marcia7 13.02.2013 18:58
nie jadłam z rybką, ciekawa propozycja na piątek
Monika58 13.02.2013 18:18
wyśmienite :)
Magda24 13.02.2013 17:55
jakie pyszne! - mogą być moje ?
Konczi 13.02.2013 17:49
pomysłowe danie
gosia56 13.02.2013 17:49
NAPEWNO PYCHA

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak