Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z rabarbarem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 25 dag
jajko 1 szt
rabarbar 1/2 kg
cukier 5 łyżek
masło 5 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z rabarbarem

Wykonanie:
Ziemniaki wyszorować, ugotować w łupinach, ostudzić, obrać i zmielić. Następnie dodać mąkę, jajko i zagnieść ciasto. Rabarbar umyć, pokroić ze skórką i posypać cukrem. Ciasto podzielić na kawałki, wkładać rabarbar i wyrabiać knedle. Gotować w osolonej wodzie, wyłożyć na półmisek i polać stopionym masłem z tartą bułką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 24.06.2015 17:09
chcę spróbować
Ewa Wojtaszko 23.06.2015 21:22
próbowałam już różnych knedli,ale nigdy z rabarbarem,świetne są
marcia7 23.06.2015 19:08
taka typowo letnia wersja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak