knedle z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biały ser

    20 dag
  • mąka krupczatka

    1 i 1/3 szklanki
  • żółtko jajek

    1
  • mleko

    1/2 szklanki
  • jabłko

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg wymieszać z mąką i żółtkiem oraz szczyptą soli. Zagnieść dodając tyle mleka aby powstało gładkie i zwarte ciasto. Uformuj z niego niewielkie placuszki na każdym ułożyć kawałek obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę jabłka. Porządnie zlepić brzegi ciasta. Gotować w osolonej wodzie ok. 3 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 20.05.2012 00:29
dobre
Iiiiii 27.03.2012 07:11
pycha
Iiiiii 27.03.2012 07:11
pycha
Iiiiii 27.03.2012 07:11
pycha
iknbozka 22.01.2012 20:00
mniam
kielcok1 04.01.2012 14:30
bardzo dobre
kotlet 05.05.2011 16:53
pyszności
berys18 25.01.2011 09:05
ale super
romanrafal 06.01.2011 15:28
super
Ela20 28.11.2010 12:38
koniecznie posypane cynamonem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat