Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

knedle nadziewane kapustą kiszoną

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona
25 dag
cebula
1 szt
tłuszcz
2 łyzki
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
ziemniaki ugotowane
50 dag
mąka
20 dag
jajko
1 szt
sól
szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: knedle nadziewane kapustą kiszoną

Sporządzić nadzienie: kapustę kiszoną ugotować bez przykrycia w małej ilości wody, odcisnąć, posiekać drobno. Cebulę lekko przyrumienić z tłuszczem, wymieszać z kapustą, dodać sól i pieprz do smaku. Sporządzić ciasto, nadziać, wyrobić i ugotować knedle, polać słoniną, wydać zaraz po ugotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak