Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kminkówki krucho-drożdżowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 20 dag
margaryna 12 dag
drożdże 4 dag
mleko 5 łyżek
cukier 0,5 łyżeczki
sól
jajko 1 do smarowania
kminek 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kminkówki krucho-drożdżowe

Kroki postępowania

1
Drożdże rozetrzeć z cukrem i mlekiem. Dodać sól.
Krok 1 - Kminkówki krucho-drożdżowe foto
2
Przesianą mąkę posiekać z tłuszczem. Połączyć z drożdżami i szybko wyrobić.
Krok 2 - Kminkówki krucho-drożdżowe foto
3
Rozwałkować na grubość 0,5 cm i wykroić krążki.
Krok 3 - Kminkówki krucho-drożdżowe foto
4
Ułożyć na blaszce natłuszczonej i odstawić na 30 minut.Posmarować jajkiem, posypać kminkiem i upiec na złoty kolor w temperaturze 190 stopni.
Krok 4 - Kminkówki krucho-drożdżowe foto
5
i upiec na złoty kolor w temperaturze 190 stopni.
Krok 5 - Kminkówki krucho-drożdżowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 29.11.2014 14:06
pyszna przekąska!
gosia56 29.11.2014 14:05
na pewno pyszne ;)
Konczi 29.11.2014 13:51
Pyszniutko u Ciebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak