Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski ziemniaczane z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kilogram
jajko 1 szt
mąka pszenna 200 gram
mąka ziemniaczana 4 łyżka
masło
kapusta kiszona 500 gram
boczek wędzony 100 gram
olej 3 łyżka
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski ziemniaczane z kapustą

Ziemniaki umyć,obrać,ugotować,odcedzić,przepuścić przez praskę,dodać mąkę pszenną,ziemniaczaną i jajko.Zagnieść jednolite ciasto.Podzielić na cztery części,podsypując mąką uformować wałek,lekko spłaszczyć,pokroić na skos na kawałki.Kluski wrzucić na osolony wrzątek i gotować 3 minuty od czasu gdy wypłyną na powierzchnię.Wyjąć łyżką cedzakową,przestudzić,obsmażyć na patelni z tłuszczem.Kapustę opłukać,odcisnąć i posiekać.Boczek pokroić w kostkę,zrumienić na patelni,skwarki wymieszać z kapustą.Dodać 2-3 łyżki oleju,posiekaną natkę i pieprz,wymieszać,podawać do klusek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 12.02.2014 12:55
cos nowego
natalia.doradca 12.01.2014 11:36
pyszne są takie kluski
IKrakowianka 01.11.2013 13:49
bardzo fajne danie
fotoviderek 18.05.2013 08:18
Lubię takie kluseczki :)
cooleczka 18.04.2013 12:32
smaki mojego dzieciństwa :)
Ada-Gaba 03.02.2013 08:19
fajny pomysł
Seba 21.01.2013 09:28
pycha
RenataZ-et 13.01.2013 20:31
bardzo fajny pomysł na danie z klusek i kapusty
adelajda 13.01.2013 17:42
pycha !
Wacław 11.01.2013 15:47
na pewno smaczne
Alex_M 11.01.2013 15:18
pyszne jedzonko!
PIOTR11 11.01.2013 11:13
smacznie zabrzmiało

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak