Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski ziemniaczane smażone

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
masło 8 dag
śmietana 16 dag
jaja 4 szt.
cebula biała 2 szt.
mąka pszenna 9 dag
sól do smaku
pieprz
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski ziemniaczane smażone

Wykonanie:
Ziemniaki ugotować, zmielić, wymieszać z żółtkami, startą cebulą, śmietaną i mąką. Następnie dodać ubitą pianę z białek i przyprawić do smaku solą i pieprzem i delikatnie wymieszać. Następnie kłaść ciast łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 10.06.2014 09:07
Uwielbiam takie kluchy
pestka 10.06.2014 08:30
bardzo smaczny obiad
halinah 10.06.2014 07:33
zjadło by się takie: )
agnieszka214 09.06.2014 23:03
bardzo ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak