Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z serka homogenizowanego na mleku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serek homogenizowany 100 g
mąka pszenna 3 łyżki
jajko 1 szt
sól do smaku
mleko 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z serka homogenizowanego na mleku

Serek umieścić w misce. Dodać jajko oraz sól i wymieszać na gładką masę. Do masy wsypać mąkę, dokładnie wymieszać.
Do gotującego się mleka, za pomocą łyżeczki, kłaść małe kluseczki. Zamieszać, przykryć.
Kluski są gotowe, kiedy wypłyną na powierzchnie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 11.07.2013 10:41
Też często robię podobne - jestem bardzo kluchożerna :)) Nie muszę mieć na obiad mięcha, ale kluseczki zawsze mile widziane :)))
gosia1988 11.07.2013 09:31
super danie na śniadanie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak