Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z mięsem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
mąka ziemniaczana
jajko 1 szt
sól do smaku
Farsz:
mięso mielone 500 gr
kajzerka 1 szt.namoczona w mleku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
jajko 1 szt
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
cebula 1 szt.drobniutko pokrojona

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z mięsem

1.
Ziemniaki obrać, umyć, ugotować, przecisną przez praskę dodać jajko .Ciasto podzielić na 4 i jedną część wyjąć na resztę ziemniaków a w puste miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną.Dobrze wymiesza.,
Mielone doprawić tak jak na klopsy i lepimy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. lecz nie obtaczamy w tartej bułce .Wodę zagotować i do gotującej wody włożyć klopsiki.lekko je po gotować , przestudzić.Bierzemy po trochę ciasta na rękę rozkładamy je i na ciasto kładziemy po 1 klopsiku i zlepiamy ,Wkładamy do gotującej wody i gotujemy do wypłynięcia,Polewamy sosikiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 28.01.2017 22:53
Dobre są takie.
adelajda 28.01.2017 22:49
Bardzo lubię :)
KORAL 28.01.2017 21:34
U mnie były dwa dni temu :) Pychotka, narobiłaś smaku...
Bernadeta1 28.01.2017 20:24
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak