Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z makiem w sosie żurawinowo- orzechowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron ryżowy 25 dag/opakowanie
mleko 1 szklanka
miód 3 łyżki
śmietanka 1/2 szklanki
żurawina suszona 5 dag
orzechy włoskie 5 dag
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z makiem w sosie żurawinowo- orzechowym

Wykonanie:
Makaron ugotować ( lecz nie rozgotować). Mak namoczyć, zagotować, odcedzić i zmielić. Masło roztopić z miodem, śmietanką, wrzucić potłuczone orzechy i żurawinę. Następnie wymieszać mak z ugotowanym makaronem i polać sosem lub wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rysia 19.11.2014 20:33
Pyszne, ja dodaję dużo rozmaitych bakalii, ale ta wersja podoba mi się bardzo.
Stenka 19.11.2014 18:09
doskonałe danie wigilijne, ja dodaje jeszcze migdały
barbara11561 19.11.2014 17:41
już się cieszę na te świąteczne smakołyki ,też lubię kluseczki z makiem
Joannasz3190 19.11.2014 15:54
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak