Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z makiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód prawdziwy 4 Łyżki
mak 1 Szklanka
migdały 1 Łyżka
orzechy włoskie 1 Łyżka
skórka pomarańczowa kandyzowana 1 Łyżka
rodzynki 1 Łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z makiem

Makaron ugotować wedle przepisu na opakowaniu. Mak przekręcić przez maszynkę. Ugotowany makaron przełożyć do misczki. Dodać zmielony mak i miód. Wymieszać. Orzechy i migdały pokroić na dobne kawałki. Połączyć z makaronem. Natępnie wymieszać z rodzynkami i skórką pomarańczową. Gotowe przekładać do szlanych salatrek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 27.12.2014 12:49
co roku obiecuję sobie ,że zrobię takie kluseczki i zawsze braknie mi czasu a tak je lubię
agnieszka214 26.12.2014 14:22
u mnie tez na wigilii takie było danie super smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak