Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/4 L
jajko 5 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
mąka pszenna 50 dag
cebula 1 szt
boczek wędzony 25 dag
masło 3 dag
kapusta kiszona 80 dag
szczypiorek 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z kapustą

Mleko wymieszać z jajkami, 1/2 łyżeczką soli, gałką muszkat. i mąką. Dokładnie wymieszać. Ciasto odstawić na 30 minut. Cebulę obrać, posiekać. Boczek pokroić w kostkę. Masło rozgrzać, smazyc na nim cebule i boczek kilka minut na średnim ogniu. Dodać kapustę , Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zagotować osolona wodę, Z przygotowanego ciasta uformować małe kluski. Przełożyć do wrzątku, gotować kilka minut na małym ogniu. Kluski odcedzić, osączyć, dodać do kapusty, smażyć kilka minut na średnim ogniu. Przyprawić do smaku. Posypać posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak