Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z białego sera - z dodatkiem bydyniu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser biały 250 gram
mąka pszenna 180 gram
jajko 1 sztuka
budyń waniliowy 1 sztuka
sól 1 szczypta
masło 1\4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z białego sera - z dodatkiem bydyniu

Kroki postępowania

1
Do miski przekładamy potrzebne składniki: biały ser, jajko,mąkę , budyń w proszku, szczyptę soli.
Krok 1 - Kluski z białego sera - z dodatkiem bydyniu foto
2
Z podanych składników zagniatamy ciasto.
Krok 2 - Kluski z białego sera - z dodatkiem bydyniu foto
3
Z ciasta formujemy wałeczki które....
Krok 3 - Kluski z białego sera - z dodatkiem bydyniu foto
4
ukośnie kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 4 - Kluski z białego sera - z dodatkiem bydyniu foto
5
w garnku zagotowujemy wodę i wrzucamy do gotującej się wody. Ugotowane odcedzamy i serwujemy polane masłem. Smacznego :)

Krok 5 - Kluski z białego sera - z dodatkiem bydyniu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 17.01.2015 18:59
Kluseczki pierwsza klasa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak