Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski Wołyńskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka gryczana 40 dag
mąka pszenna 20 dag
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski Wołyńskie

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Pomieszać obie mąki, posolić, rozrobić gorącą wodą około( ½ litra wody) i wyrobić mikserem gładkie ciasto.
Krok 1 - Kluski Wołyńskie foto
2
Zagotować wodę w szerokim rondlu i kłaść łyżka na wodę kluseczki. Wyjąć łyżka durszlakową i kłaść na półmisku. Podawać z pokrojonym stopionym boczkiem lub ze świeżym twarogiem wymieszanym z kwaśną śmietaną. Można podawać również z mlekiem, posypane cukrem.
Krok 2 - Kluski Wołyńskie foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rysia 18.04.2014 21:31
Lubię wszystkie kluski,takich jeszcze nie robiłam.
ben-ka 18.04.2014 21:05
Chętnie bym spróbowała,bo lubię wszelkie kluski i makarony.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak