Kluski twarogowe z malinami

Kluski twarogowe z malinami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    70 dkg
  • jaja

    2 sztuki
  • mąka

    1 szklanka
  • kasza manna

    1/2 szklanki
  • sól

    do smaku
  • maliny

    30 dkg
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • cukier

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Twaróg utrzeć, wymieszać z kaszą manną, mąką oraz jajami. Zagnieść ciasto. Owoce połącz z cukrem i cukrem waniliowym. Z ciasta odrywaj kawałki, formuj z nich placuszki, na każdy nałóż porcję owoców. Zlep formując kulę. Gotuj w osolonym wrzątku 2 minuty od wypłynięcia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona51

25.12.2011 01:04
pycha

FAFIK

20.12.2011 06:40
Super! Pyszny posiłek

owca441

17.12.2011 22:50
pyszne

owca441

17.12.2011 22:50
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat