Kluski szwabskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    75 dag
  • jajka

    2 szt
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    10 dag
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • tłuszcz

    10 dag
  • twaróg

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przegnieść przez praskę razem z serem. Połączyć masę z jajkami, dodać mąki, wymieszać ciasto. Z ciasta uformować wałek i pokroić go na kawałki, otaczać w bułce. Uformowane placki smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z sałatą lub surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona51 09.01.2012 00:12
super
IKrakowianka 10.11.2011 00:19
robiłam takie, są pyszne
kasiaw 05.06.2011 10:31
super ciekawy przepis
Małgorzata113 12.12.2010 10:04
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat