Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie z sosem ze schabowych

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 2 szt
papryka czerwona 1 szt
sól i pieprz do smaku
kluski 4 porcje śląskie
kotlety schabowe 5 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie z sosem ze schabowych

Kroki postępowania

1
Schabowe rozbić i usmażyć tradycyjnie w panierce z jajka i bułki tartej, pokroić w kostkę i zalać wodą. Dodać sparzone, obrane i pokrojone w kostkę pomidory. Gotować na małym ogniu około 5 minut.
Krok 1 - Kluski śląskie z sosem ze schabowych foto
2
Dodać pokrojone i podsmażone pieczarki
Krok 2 - Kluski śląskie z sosem ze schabowych foto
3
oraz pokrojona w kostkę paprykę, gotować do miękkości papryki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Kluski śląskie z sosem ze schabowych foto
4
Można dodatkowo zagęścić. Podawać z kluskami śląskimi.
Krok 4 - Kluski śląskie z sosem ze schabowych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.01.2016 01:53
Zawsze dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak