Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski śląskie z bułka tartą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane
mąka ziemniaczana 1-2 szklanki
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: kluski śląskie z bułka tartą

Kroki postępowania

1
Pozostałe z obiadu ziemniaki dzielimy na 4 części
Krok 1 - kluski śląskie z bułka tartą foto
2
jedną część wyjmujemy
Krok 2 - kluski śląskie z bułka tartą foto
3
Uzupełniamy ją bułką tarta i dodajemy jajka
Krok 3 - kluski śląskie z bułka tartą foto
4
Mieszamy na gładka masę
Krok 4 - kluski śląskie z bułka tartą foto
5
Formujemy kluski, wrzucamy do osolonej wrzącej wody i gotujemy kilka minut od wypłynięcia na powierzchnię.
Krok 5 - kluski śląskie z bułka tartą foto
6
Masło roztapiamy na patelni, sypiemy na nie bułkę tartą i posypujemy tym kluski.
Krok 6 - kluski śląskie z bułka tartą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 31.10.2013 08:08
bardzo lubię
hahanka 31.08.2012 13:26
ja nie lubie tak tłusto, tylko z bułką jest naprawdę smaczne:)
pacpaw 29.07.2012 22:17
ja bym to polał jakimś tłuszczykiem lub boczusiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak