Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski śląskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka ziemniaczana

Przepis i sposób przygotowania na: kluski śląskie

Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę lub dokladnie ugniatamy tluczkiem, przekladamy do miski. Wyrównujemy powierzchnię.

Wyjmujemy 1/4 część ziemniakow i uzupełniamy miejsce mąką. Zagniatamy razem z wyjętą częścią ziemniaków.

Formujemy kuleczki i robimy w nich dołek.

Wrzucamy do garnka z gotującą się, osoloną wodą. Po wypłynięciu na wierzch gotujemy 2-3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sezamek 18.09.2016 18:36
uwielbiam te kluski :)
Anna169Hosz 06.09.2016 20:38
Dawno nie robiłam.
Futka 06.09.2016 11:55
Idealne kluseczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak