Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1 Kilogram
skrobia ziemniaczana 250 Gram
jajko 1 Sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie

Ziemniaki obieramy i gotujjemy do miękkości w osolonej wodzie. Gdy ostygna przeciskamy je przez praskę, lub ugniatamy. Ziemniaki dzieliny na 4 części, 4 część rozprowadzany o reszcie ziemniaków a jej miejsce zapełniany skrobią. Dodajemy jajko i wyrabiamy masę. Następnie formujemy kluski. Gotujemy je w osolonym wrzatku, kiedy kluski wypłyną, zmniejszamy ogień i zostawiamy na oo 2-3 min w zależności od ich kształtu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 12.06.2016 13:11
Aż się głodna zrobiłam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak