kluski śląskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    1 kg
  • mąka ziemniaczana

    250 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - kluski śląskie foto
Ugotowane ziemniaki przecieramy przez maszynkę do mięsa.Dodajemy do nich 1/4 ich masy mąki ziemniaczanej.Wyrabiamy.
Krok 2 - kluski śląskie foto
Naierając porcję ciasta robimy kulkę okolo 3cm,awnij wgłębienie.
Krok 3 - kluski śląskie foto
Gotujemy w lekko osolonej wodzie aż do wypłynięcia klusek.Gotowe.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
moni0212 01.02.2014 08:02
ja też je lubię:)
agnieszka131919 31.01.2014 10:00
bardzo smaczne, często gotuję, bo wszyscy lubimy
Monia 31.01.2014 09:35
Bardzo lubię takie kluseczki :)
dodi 31.01.2014 09:18
bardzo dobre kluchy
Pani Domu 31.01.2014 07:54
bardzo ładne kluseczki
Wiesława1 31.01.2014 07:46
bardzo lubię
Janina 31.01.2014 07:41
Ale smacznie wyglądają;)
ada.la 31.01.2014 07:40
fajny dodatek do mięsa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat