Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski śląskie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka ziemniaczana 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: kluski śląskie

Kroki postępowania

1
Ugotowane ziemniaki przecieramy przez maszynkę do mięsa.Dodajemy do nich 1/4 ich masy mąki ziemniaczanej.Wyrabiamy.
Krok 1 - kluski śląskie foto
2
Naierając porcję ciasta robimy kulkę okolo 3cm,awnij wgłębienie.
Krok 2 - kluski śląskie foto
3
Gotujemy w lekko osolonej wodzie aż do wypłynięcia klusek.Gotowe.
Krok 3 - kluski śląskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

moni0212
moni0212 01.02.2014 08:02
ja też je lubię:)
agnieszka131919 31.01.2014 10:00
bardzo smaczne, często gotuję, bo wszyscy lubimy
Monia 31.01.2014 09:35
Bardzo lubię takie kluseczki :)
dodi 31.01.2014 09:18
bardzo dobre kluchy
Pani Domu 31.01.2014 07:54
bardzo ładne kluseczki
Wiesława1 31.01.2014 07:46
bardzo lubię
Janina 31.01.2014 07:41
Ale smacznie wyglądają;)
ada.la 31.01.2014 07:40
fajny dodatek do mięsa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak