Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski śląskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniak 2 kg
jaja 3 szt
mąka ziemniaczana 1/2 kg
mleko 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: kluski śląskie

Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, przeciskamy przez praskę do miski, płasko ugniatamy ziemniaki, dzielimy na 4 równe części, jedną część wyjmujemy. W to miejsce wsypujemy mąkę, wbijamy jako i dodajemy mleko dokładamy wyjęta część ziemniaków, ciasto wyrabiamy w jednolitą kulę formujemy ruloniki i odcinamy równe niewielkie porcję, w rękach formujemy kuleczki z dziureczką na środku. gotujemy w osolonej wodzie aż wypłyną +minutka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 24.07.2013 14:07
śląskie z dziurką, smaczne
Mati13 24.08.2012 18:33
o jakie dobre!
Papryczka 16.08.2012 18:48
lubimy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak