Kluski śląskie

Kluski śląskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • mąka ziemniaczana

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać umyć ugotować.Gdy ziemniaki przestygną zmielić je. Nastęnie dodać mąke i wyrobić ciasto.Z powstałej masy uformować kluski i wrzucić do osolonego wrzątku.Gotować do wypłynięcia. Kluski doskonale komponują się z duszoną karkówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat