Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski serowe z masłem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg półtłusty 250 gram
jajko 1
mąka pszenna szklanka 1
cukier 2 łyżeczki
masło 82% 1 łyżeczka

Porada

Pyszne dla dzieci, niejadków, z wyglądu nie zachęcają najmłodszych ale kiedy spróbują na pewno je polubią.

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski serowe z masłem

Twaróg zagniatamy z jajkiem i jedną łyżeczką cukru, stopniowo dodajemy mąkę, aż uzyskamy konsystencję gęstego ciasta ciasta. Zagniatamy, formujemy 'wężyk' jak przy kopytkach i odcinamy kluseczki. Wrzucamy na wrzątek i gotujemy 3 minuty od wypłynięcia, wyjmujemy na talerz i na jeszcze gorące kładziemy łyżeczkę masła. Kiedy się roztopi posypujemy łyżeczką cukru. Jemy ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 08.02.2017 09:50
fajne kluseczki
Janina 05.02.2017 13:26
Bardzo lubię takie jedzonko;))
Wacław 05.02.2017 12:41
dla mnie pycha :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak