Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski na parze

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 200 ml
mąka 60 dkg
drożdże 5 dkg
cukier 1 łyżeczka
jaja 2 sztuki
sól 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski na parze

Mleko zagrzać, rozpuścić w nim drożdże, cukier oraz sól. Wlać do mąki. Dodać jajka. Wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość, odrywać kawałki ciasta i formować kluski. Gotować w garnku do gotowania na parze przez około 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 15.11.2013 15:13
jeszcze nigdy takich nie jadłam i nie robiłam muszę wypróbować,a Twoje prezentują się smakowicie zjadłabym :)
Grazyna0211 21.10.2013 15:32
bardzo smaczne kluski
berys18 19.10.2013 12:27
pyszne kluski
Janina 04.10.2013 10:54
Pyszne takie kluski, ładnie wyrosły;)
sylwia_mc 30.09.2013 14:42
pyszne są te kluski, moja mama często je robiła z marmoladą węgierkową
Bernadeta1 28.09.2013 00:11
pyszne takie kluski z sosem jagodowym
barbara11561 07.09.2013 09:21
bardzo smacznie wyglądają,dawno nie robiłam:)
romanrafal
romanrafal 03.09.2013 15:36
super kluchy
misia53 31.08.2013 00:42
pięknie wyrośnięte
gosia56 29.08.2013 10:15
bardzo dawno takich nie robiłam
Dorian 28.08.2013 21:05
pycha parowce
Kasia35 27.08.2013 22:54
są pyszne :)
adelajda 27.08.2013 20:31
takie pyzy domowe są super !!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak