Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski leniwe z makiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 250 gram
jajko 1 sztuka
mąka pszenna 1/2 szklanki
mak 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski leniwe z makiem

Kroki postępowania

1
Twaróg rozgniatamy widelcem. Dodajemy żółtko, mąkę mak i cukier. Dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Kluski leniwe z makiem foto
2
Dodajemy ubite na piane białko i mieszamy. ciasto może być trochę klejące.
Krok 2 - Kluski leniwe z makiem foto
3
Stolnice podsypujemy mąką i wałkujemy ciasto. Kroimy na kawałki 3-4cm. Kluski wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy ok. 3 minuty od momentu wypłynięcia.
Krok 3 - Kluski leniwe z makiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 26.07.2015 16:37
fajny przepis
gosia1988 26.06.2015 23:12
na pewno by mi smakowały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak