Kluski leniwe bez ziemniaków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1/2 kg
  • jajko

    1 sztuka
  • ser biały

    70 dag
  • masło

  • cukier

  • cynamon Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser przecisnąć przez praskę, dodać mąkę i jajko i wyrabiać ciasto. Ciasto powinno być elastyczne i odchodzić od ręki. Z ciasta robić wałeczki, odcinać z nich ukośnie nieduże kluski. Wrzucać partiami na osolony wrzątek i gotować 5 minut od wypłynięcia. Podawać polane roztopionym masłem i posypane cukrem wymierzanym z odrobiną cynamonu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat