Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski leniwe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
mąka 1 szklanka
cukier 2 łyżki
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
twaróg 250 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski leniwe

Kroki postępowania

1
Twaróg dokładnie rozgniatamy widelcem. Jajko ubijamy z cukrem na puszystą masę i dodajemy do sera białego. Następnie dodajemy szklankę mąki i całość zagniatamy.
Krok 1 - Kluski leniwe foto
2
Z ciasta formujemy wałek i kroimy na mniejsze kawałki. Kluski gotujemy w osolonej wodzie do wypłynięcie.
Krok 2 - Kluski leniwe foto
3
Masło rozpuszczamy na patelni i dodajemy bułkę tartą. Zasmażką polewamy kluski i posypujemy cukrem. Smacznego.
Krok 3 - Kluski leniwe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 10.09.2013 12:19
uwielbiam :)
reniatka 01.09.2013 15:40
bardzo fajne te kluseczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak