Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski lane na rosole

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

ćwiartki z kurczaka 2
cebula 1/2
włoszczyzna
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka

Składniki na kluski lane

jajko 1
woda 1/2 szkl
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski lane na rosole

Kroki postępowania

1
Ćwiartki z kurczaka myjemy , wstawiam do gotowania i z szumujemy .
Krok 1 - Kluski lane na rosole  foto
2
Włoszczyznę obieramy płuczemy i dodajemy do drobiu . Gotujemy do miękkości mięsa , przyprawiamy
Krok 2 - Kluski lane na rosole  foto
3
Po ugotowaniu rosołu odlewam 1 litr do garnka
Krok 3 - Kluski lane na rosole  foto
4
Wyciągamy ugotowane ze 3 marchewki i ścieram na tarce
Krok 4 - Kluski lane na rosole  foto
5
Ciasto na kluski lane :
Do garnuszka wbijamy jajko dodajemy wodę , sól , pieprz i mąkę . Wszystko razem wymieszać . Mąkę wsypujemy tak żeby ciasto nie było za gęste a kluski twarde .
Krok 5 - Kluski lane na rosole  foto
6
Na gotujący się rosołek kładziemy kluseczki łyżką i gotujemy do wypłynięcia kluseczek .
Krok 6 - Kluski lane na rosole  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 09.07.2015 18:17
smacznosci na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak