K&J

kluski kładzone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    250 g
  • jajko

  • sól

  • woda

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - kluski kładzone foto
Do miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy sczyptę soli, jajko oraz ciepłą wodę. Całosc energicznie mieszamy do uzyskania masy podobnej jak na zdjęciu.
Krok 2 - kluski kładzone foto
Gotujemy wodę z solą. Do gotującej się wody wkładamy metalową łyżkę( nie będzie się ciasto przyklejać). Rozgrzaną łyżką nabieramy trochę ciasta i spokojnie wsadzamy do gotującej się wody. Po chwili ciasto powinno samo odpaść od łyżki.
Krok 3 - kluski kładzone foto
Chwilę gotujemy i gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 27.03.2013 09:18
pyszne kluseczki
pacpaw 25.08.2012 18:03
znakomite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat