Kaszę prażymy , mieszamy z masłem i czekamy aż masło wsiąknie w kaszę. Dodajemy cebulę, mieszamy przez trzy minuty. Dodajemy wywar warzywny, gotujemy przez około 15 minut. 3 łyżki kremówki, natkę pietruszki, 2 jajka oraz letnią kaszę wymieszać, posolić,przyprawić pieprzem , formujemy 8 okrągłych klusek. Grzyby pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle i odłożyć na sito. sos z grzybów przelać na patelnię , odparować do niewielkiej ilości ,dodać grzyby ,przyprawić solą i pieprzem. Dymkę kroimy w plasterki,wraz z grzybami włożyć do formy do zapiekanek, na wierzchu ułożyć kluski , zalać kremówką wymieszaną z tartym serem. Zapiekamy około 20-30 minut w temperaturze 160 stopni. Podajemy na gorąco .Smacznego :)