Kluski gryczane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1/2 szklanki
  • mąka gryczana

    30 dag
  • jajka

    4 sztuki
  • masło

    1 łyżeczka
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pół szklanki mleka zmieszać z 30 dag mąki gryczanej razem zmieszać i wyrabiać papkę, następnie dodać do tego 4 jajka, łyżeczkę masła i sól do smaku, po czym dalej wyrabiać ciasto(ma być gęste). W garnku zagotować wodę gdy wrze wkładać do niej uformowane kluski. Na patelni podsmażyć boczek i cebulę gdy wysmażą się na złoty kolor polewamy nimi kluski.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 21.05.2012 08:29
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat