KLUSKI FRANCUSKIE

KLUSKI FRANCUSKIE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 sztuki
  • mąka

    6 dag.
  • masło

    1 łyżeczka
  • sól

    - -
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania KLUSKI FRANCUSKIE

Z białek ubić pianę.
Żółtka stopniowo dodawać do masła i ucierać.
Do utartych z masłem żółtek na przemian dodawać ubitą z białek pianę oraz mąkę. Wszystko posolić.
Małe kluski, łyżką wykładać na wrzącą zupę ewentualnie wodę.

SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Margo1 08.04.2011 16:26
bardzo je lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat