KLUSKI FRANCUSKIE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 sztuki
  • mąka

    6 dag.
  • masło

    1 łyżeczka
  • sól

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z białek ubić pianę.
Żółtka stopniowo dodawać do masła i ucierać.
Do utartych z masłem żółtek na przemian dodawać ubitą z białek pianę oraz mąkę. Wszystko posolić.
Małe kluski, łyżką wykładać na wrzącą zupę ewentualnie wodę.

SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 08.04.2011 16:26
bardzo je lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat