Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski drożdżowe gotowane na parze

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 50 dag
mleko 1 szkl
jajko 2 szt
masło 3 łyżki
drożdże 3 dag
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski drożdżowe gotowane na parze

Mąkę przesiać do miski zrobić dołek wlać ciepłe mleko, rozmieszać z drożdżami i szczyptą soli zarobić rozczyn ,żółtka utrzeć z cukrem .Gdy rozczyn wyrośnie dodać żółtka wyrobić ciasto, dodać masło jeszcze chwilę wyrobić,ma wyrosnąć.po wyrośnięciu dać na stolnicę wałkować i wykrawać okrągłe kółeczka szklanką.Mają podrosnąć.Gotować po kilka sztuk w naczyniu do gotowania na parze

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak