Kluseczki z tapenade z czarnych oliwek

Kluseczki z tapenade z czarnych oliwek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    500 g
  • mąka ziemniaczana

    250 g
  • mąka

    5 łyżek
  • tapenada

    3 łyzki
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy , odcedzamy i przeciskamy przez praskę ,bądż mielimy .
Gdy ostygną dodajemy jajko , tapenade ja użyłam gotowej ,ale można też zmiksować oliwki ważne by było to bardzo dokładnie , bez duzych kawałków.
Dodajemy obie mąki i wyrabiamy jak na kluski .
Następnie formujemy wałeczki i odcinamy ukośne kawałki ,gotujemy w osolonej wodzie ok.5 min.
Ja podałam z sosem pomidorowym i serem owczym :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adelajda

16.02.2014 08:39
ciekawe połączenie jeszcze nie robiłam takich :)

Rafał10

23.12.2012 10:36
mmmm bardzo smaczny przepis, uwielbiamy oliwki także na pewno wypróbujemy ten przepis :)

Anna133

09.12.2012 13:31
Ten sos pomidorowy ,bardzo pasuje do klusek oliwkowych , jakoś ich nie widzę podanych z sosem gulaszowym .

Pietruszka

09.12.2012 11:11
coś do wypróbowania :)

gosia56

09.12.2012 11:00
ciekawe

Anna133

09.12.2012 10:47
Wyglądają troszkę nie apetycznie ,bo takie szare ,ale smak jest świetny jak ktoś lubi oliwki to polecam .

V_kuchareczka

09.12.2012 10:17
Rewelacja

cukiereczek

09.12.2012 10:08
pycha

Sylwia26

09.12.2012 09:44
pychotka :)

Iwka

09.12.2012 09:14
świetne połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat