Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ziemniaki ugotowane
500 g -
mąka ziemniaczana
250 g -
mąka
5 łyżek -
tapenada
3 łyzki -
jajko
1 szt
Przepis i sposób przygotowania Kluseczki z tapenade z czarnych oliwek
Gdy ostygną dodajemy jajko , tapenade ja użyłam gotowej ,ale można też zmiksować oliwki ważne by było to bardzo dokładnie , bez duzych kawałków.
Dodajemy obie mąki i wyrabiamy jak na kluski .
Następnie formujemy wałeczki i odcinamy ukośne kawałki ,gotujemy w osolonej wodzie ok.5 min.
Ja podałam z sosem pomidorowym i serem owczym :)
Komentarze (11)
Załaduj więcej komentarzy (1)