Kluseczki z tapenade z czarnych oliwek

Kluseczki z tapenade z czarnych oliwek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    500 g
  • mąka ziemniaczana

    250 g
  • mąka

    5 łyżek
  • tapenada

    3 łyzki
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kluseczki z tapenade z czarnych oliwek

Ziemniaki gotujemy , odcedzamy i przeciskamy przez praskę ,bądż mielimy .
Gdy ostygną dodajemy jajko , tapenade ja użyłam gotowej ,ale można też zmiksować oliwki ważne by było to bardzo dokładnie , bez duzych kawałków.
Dodajemy obie mąki i wyrabiamy jak na kluski .
Następnie formujemy wałeczki i odcinamy ukośne kawałki ,gotujemy w osolonej wodzie ok.5 min.
Ja podałam z sosem pomidorowym i serem owczym :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

adelajda 16.02.2014 08:39
ciekawe połączenie jeszcze nie robiłam takich :)
Rafał10 23.12.2012 10:36
mmmm bardzo smaczny przepis, uwielbiamy oliwki także na pewno wypróbujemy ten przepis :)
Anna133 09.12.2012 13:31
Ten sos pomidorowy ,bardzo pasuje do klusek oliwkowych , jakoś ich nie widzę podanych z sosem gulaszowym .
Pietruszka 09.12.2012 11:11
coś do wypróbowania :)
gosia56 09.12.2012 11:00
ciekawe
Anna133 09.12.2012 10:47
Wyglądają troszkę nie apetycznie ,bo takie szare ,ale smak jest świetny jak ktoś lubi oliwki to polecam .
V_kuchareczka 09.12.2012 10:17
Rewelacja
cukiereczek 09.12.2012 10:08
pycha
Sylwia26 09.12.2012 09:44
pychotka :)
Iwka 09.12.2012 09:14
świetne połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat