Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluseczki z pokryweczki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
twaróg 1/2 kg
cebula biała 2 szt
jajko 1 szt
mąka 4 łyżki/płaskie
sól do smaku
masło 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki z pokryweczki

Wykonanie:
Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce i mocno odcisnąć. Następnie połączyć z serem, jajkiem, mąką, solą do smaku i zrumienioną na maśle jedną cebulą. Ciasto przełożyć porcjami na metalową pokrywkę, urywać łyżką nieduże kluseczki, wrzucając wprost do wrzącej osolonej wody. Ugotowane kluseczki osączyć na sicie i okrasić zrumienioną cebulką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 06.06.2017 14:23
super kluski
dodi 05.06.2017 10:26
świetnie wyglądają
Róża1 05.06.2017 00:12
zapowiadają się przepysznie :-)
Renata9 04.06.2017 21:48
Bardzo smaczne kluseczki
agnieszka214 04.06.2017 21:47
Pycha obiadek
Mniam 04.06.2017 21:44
Fajny pomysł z tą pokrywką ;)
Janina 04.06.2017 21:28
Smacznie wyglądają ;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak