Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluseczki śląskie z sosem koperkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 2 kg
mąka ziemniaczana
żółtko jajek 2 szt
pasztet 30 (drobiowy)

Przepis i sposób przygotowania na: kluseczki śląskie z sosem koperkowym

Kroki postępowania

1
Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę.Wkładamy do miski. Na ziemniakach rysujemy krzyżyk i wyjmujemy jedną z 4 części ziemniaków. Następnie dodajemy żółtka i wyrabiamy ciasto.Z ciasta formujemy placuszki, nadziewamy pasztetem.
Krok 1 - kluseczki śląskie  z sosem koperkowym foto
2
formujemy kluseczki robiąc delikatne wgłębienie.
Krok 2 - kluseczki śląskie  z sosem koperkowym foto
3
kluseczki wkładamy na gotującą wodę.Kiedy wypłyną na wierzch wyjmujemy i polewamy sosem np koperkowym.
Krok 3 - kluseczki śląskie  z sosem koperkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 04.10.2012 10:09
Jak widzę kluski śląskie to mam delirium niczym pijak widzący wódkę :D
emeslive 03.10.2012 20:22
Uwielbiam kluski śląskie, a te wyglądają bardzo apetycznie!
K&J 03.10.2012 20:06
mega:)
jolanta19 03.10.2012 19:36
super
ziutula
ziutula 03.10.2012 19:31
smaczne kluski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak