Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluseczki sląskie mini

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 dużych
mąka pszenna 3 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki sląskie mini

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na kawałki, ugotować do miękkości. Następnie odcedzić i pognieść tłuczkiem do ziemniaków.
Do letnich dodać sól, obie mąki i wyrobić ręką gładką masę.
Krok 1 - Kluseczki sląskie mini foto
2
Z powstałej masy formować małe kuleczki i palcem robić z góry wgłębienie.
Krok 2 - Kluseczki sląskie mini foto
3
Gotować w osolonej wodzie kilka minut od kiedy wypłyną na wierzch. Powinno wyjść ok. 20-25 sztuk.
Krok 3 - Kluseczki sląskie mini foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 01.08.2013 12:03
kluski fajne,ale ja pszennej mąki nie dodaję,wypróbuję
Ewelina38 29.04.2013 20:23
uwielbiam je, a najbardziej z sosem pieczarkowym
pacpaw 19.03.2013 20:59
mini kluski maxi smaki :o)
Justyna/Dzastus 28.02.2013 14:16
to dokładnie jak ja, uwielbiam je, a rzadko robie
Wacław 28.02.2013 13:26
dawno je nie robiłem a tak je lubię !
agajolaw 01.02.2013 16:18
robię takie same :) pycha
IwonaKa 01.02.2013 12:47
bardzo smaczne,tez takie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak