Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluseczki śląskie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana 15 dg
jajko 1 sztuka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki śląskie

W osolonej wodzie gotujemy wcześniej umyte ziemniaki. Po ugotowaniu odcedzamy i przekładamy do miski. Ugniatamy je. Wyciagamy z miski 1/4 masy i w miejsce po niej wsypujemy make ziemniaczana, następnie dodajemy wcześniej odlozona mase ziemniakow, wbijamy jajko i mieszamy. Rwiemy po kawałku i formujemy kluseczki, dziurke robimy paluchem. Gotujemy we wrzątku, az wyplyna na wierzch.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 01.04.2014 00:32
wyszly mi cudne :)
Pani Domu 05.03.2014 13:44
pyszne kluseczki
Ada-Gaba 01.02.2014 19:58
bardzo lubię, a do tego mięsko
berys18 12.01.2014 10:00
ładne kluseczki
Margo1 03.12.2013 16:56
apetycznie wyglądają
adelajda 06.11.2013 15:18
lubię takie kluski
Mati13 27.09.2013 15:52
bardzo je lubie
Ela15 06.08.2013 08:02
bardzo smaczne
dziewczyna_z_kodeksem 21.07.2013 13:16
uwielbiam kluski śląskie!
LoLa 21.07.2013 11:41
super idealne do rolady
Agata3 21.07.2013 10:46
Idealne na dzisiejszy obiadek ;)
Ola1984 21.07.2013 08:44
Jeden z najpyszniejszych dodatków do obiadu :)
iwi 21.07.2013 08:29
Super te kluseczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak