Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluseczki Bartuchy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serek homogenizowany waniliowy 300 g
jajko 2 szt
sól do smaku
cukier waniliowy 1 op
masło
mąka krupczatka 1 szkl
woda mineralna 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki Bartuchy

Kroki postępowania

1
Serek homo waniliowy przekładamy do miski, doprawiamy sola, wsypujemy cukier waniliowy.
Krok 1 - Kluseczki Bartuchy foto
4
Do masy serowej wbijamy jajka i miksujemy ze sobą.
Krok 2 - Kluseczki Bartuchy foto
5
Dodajemy wodę i wsypujemy mąkę, wyrabiamy ciasto, konsystencja musi być kleista.
Krok 3 - Kluseczki Bartuchy foto
6
W osolonym wrzątku gotujemy kluseczki, które delikatnie kładziemy łyżką, pojedynczo. do wody,. po ugotowaniu wyławiamy i podajemy polane masłem.
Krok 4 - Kluseczki Bartuchy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luna76 25.04.2015 19:34
Kluseczki rewelacja!!! :)
monika141 17.11.2014 21:31
super kluseczki mniam
Habibi 17.11.2014 12:03
Fajne kluseczki dla dzieci, sama kiedyś robiłam takie dla mojego niejadka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak