Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy z orzechami włoskimi i szałwią

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szklanki
orzechy włoskie 15 szt
szałwia
czosnek 2 ząbki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy z orzechami włoskimi i szałwią

Szałwie drobno posiekać. Orzechy obrać z łupinek dzieląc na połówki. Mięso, jajko, bulkę tartą, szałwię i czosnek połączyć i wyrobić jednolitą masę. Doprawić do smaku solą, pieprzem. Rozgrzać olej na patelni. Mięsną masę formować w małe kulki pośrodku której umieszczamy połówkę orzecha. następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć na złoto ze wszystkich stron. Gdy klopsiki będą podsmażone podlać szklanką wody i dusić pod przykryciem około 10 minut. W razie potrzeby dolać odrobinę wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 31.03.2014 12:52
Z orzechami są pyszne :-)
Renataj 30.03.2014 23:23
Interesujący pomysł - warto spróbować.
Kuchenka 30.03.2014 10:37
apetyczne!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak