Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy z niespodzianką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
pieczarki 10 - 12 sztuk
ser żółty 10 - 12 łyżeczek startego
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 sztuka mała
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
cebula 3 plastry
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy z niespodzianką

Kroki postępowania

1
Pieczarki oczyszczamy i pozbawiamy ogonków. Na rozgrzanym oleju smażymy je najpierw od strony z blaszkami. Następnie przewracamy na drugą stronę, lekko solimy i pieprzmy i podsmażamy do zrumienienia. Następnie pieczarki przekładamy na papierowy ręcznik i studzimy.
Krok 1 - Klopsy z niespodzianką foto
2
Bułkę moczymy w wodzie.
Cebulę drobno siekamy i dodajemy do mięsa razem z jajkiem oraz przyprawami. Dodajemy do masy odciśniętą bułkę i wyrabiamy na jednolitą masę. Masę można zagęścić bułką tartą.
Krok 2 - Klopsy z niespodzianką foto
3
Ser ścieramy na grubych oczkach tarki. Z mięsa formujemy grube placki układamy porcję sera, a na nim pieczarkę (blaszkami do sera).
Krok 3 - Klopsy z niespodzianką foto
4
Takie placki formujemy w klopsy, panierujemy w bułce tartej i powoli smażmy na rozgrzanym oleju.
Krok 4 - Klopsy z niespodzianką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 04.03.2017 21:26
Niespodzianka całkiem fajna, choć całkiem zwykła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak