Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy z kalafiora

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1/2 szt,
jajka ugotowane na twardo 2 szt,
natka pietruszki 1/2 pęczka,
koperek 1/2 pęczka,
cebula 1 szt,
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku,
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 - 4 łyżki do masy
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania,
masło klarowane do smażenia,

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy z kalafiora

Kalafior dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie.
Po ugotowaniu odsączamy i odgniatamy z nadmiaru wody.Rozgniatamy widelcem lub ugniatamy tłuczkiem. Dodajemy ugotowane i rozgniecione widelcem jajka,posiekaną natkę pietruszki , koperku , cebulki zielonej oraz przyprawy.Dokładnie wymieszać dodając tartej bułkę.
Po dokładnym wyrobieniu formujemy klopsy smażąc je na gorącym oleju z obu stron .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 22.04.2017 13:54
Dziękuję za miłe komentarze;)
gusia1000 20.04.2017 21:23
Bardzo dobre.
RenataZ-et 20.04.2017 09:24
super warzywne klopsy
gosia56 20.04.2017 09:19
moje ulubione ;)
slodkieniebo 20.04.2017 08:19
Pyszna obiadowa propozycja ! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak