Klopsy w sosie własnym.

Klopsy w sosie własnym.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    50 dag
  • majeranek

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • bułak tarta

  • jajko

    1
  • woda

  • mąka

    2 łyżki
  • margaryna do smażenia

  • cebula

    1
  • kostka mięsna

    0,5 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Klopsy w sosie własnym. foto
Mięso wyrobić z przyprawami, bułką tartą, cebulą pokrojoną w kostkę i jajkiem. Uformować kulki i smażyć na margarynie.
Krok 2 - Klopsy w sosie własnym. foto
Gdy się usmażą na z każdej strony podlać wodą.
Krok 3 - Klopsy w sosie własnym. foto
Dodać pół kostki mięsnej i dusić pod przykryciem 10-15 minut.
Krok 4 - Klopsy w sosie własnym. foto
Następnie zaciągnąć sos mąką z wodą i zagotować.
Krok 5 - Klopsy w sosie własnym. foto
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Izabela/bella81

07.11.2012 09:03
Każdy ma prawo mieć swoje zdanie. Ja swoje wyraziłam wyżej i nie mam zamiaru więcej w tym temacie z nikim dyskutować. Temat uważam za zamknięty!

Izabela/bella81

07.11.2012 08:59
Jeżeli o mnie chodzi to nie daję minusów nikomu, a plusik wystawiam temu kto zagłosuje na moją potrawę(taka mała wdzięczność ;) ).

Jola67

05.11.2012 18:08
A klopsiki wyglądają bardzo apetycznie.

Botwinka

05.11.2012 16:47
fajne

Mirka-Ludomila

05.11.2012 10:15
Bardzo lubię klopsy z takim sosem.

Beatris

05.11.2012 09:53
Bardzo smakowity obiadek, bez względu na to, jak się nazywa. W końcu nie nazwa ważna, tylko smak.

Sylwia56

05.11.2012 09:50
fajne

ilka_86

05.11.2012 09:24
bardzo apetyczne te Twoje klopsiki

Izabela/bella81

05.11.2012 09:16
Nie jestem zawodową kucharką. Gotuję bo lubię. Swoje potrawy będę nazywała po swojemu! Nie ma tu sosu z paczki, a sos przyrządzony przeze mnie, więc nazywać się będzie "WŁASNY"!

SmacznaPyza

05.11.2012 08:56
nie sos własny tylko margaryna z kostką.....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat