Klopsy w marchwi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 g
  • cebula

    1 szt.
  • jajko

    1 szt.
  • ząbek czosnku

  • marchewka

    5 szt.
  • bułka tarta

  • olej

  • sól

  • pieprz

  • przyprawa do zup i potraw w płynie Kucharek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać, po czym wymieszać z mięsem mielonym, jajkiem oraz bułką tartą (tyle, aby powstała zwarta, plastyczna masa).
2. Z masy mięsnej uformować niewielkie klopsiki, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju. Następnie przełożyc do rondla, podlać wodą i dodać starte marchewki. Doprawić solą, pieprzem i maggi. Dusić ok. 15 min., az marchewka stanie się miękka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 19.12.2013 10:27
fajny przepis
kasienka23 30.10.2011 19:59
cos nowego, sprobuje:)
Lidia6 24.10.2011 10:43
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat