Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy rybne w pikantnym sosie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filet z karpia 40 dag
bułka czerstwa 1 szt.
jajko 1 szt
białko 1 szt.
natka pietruszki
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
wywar warzywny 1 1/2 litra
Liść laurowy suszony Prymat

Składniki na sos

masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
mleko 3/4 szklanki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
ketchup łagodny 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy rybne w pikantnym sosie

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Karpia dokładnie oczyścić, i pokroić. Następnie zmielić w maszynce dwa razy z czerstwą bułką. Dodać jajko z białkiem, przyprawy, zieleninę i dokładnie wymieszać ( w razie potrzeby dosypać bułki tartej). Formować kulki wielkości jajka i kłaść do gotującego się wywaru warzywnego.
Krok 1 - Klopsy rybne w pikantnym sosie foto
2
Gotować na bardzo wolnym ogniu około 20 minut.
Krok 2 - Klopsy rybne w pikantnym sosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak