Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy mielone z dynią

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 400 g
papryka czerwona
pietruszka 3 łyżki
jajko
sól
pieprz pomaranczowy
Bułka tarta klasyczna Prymat
mleko 3 łyżki
olej
dynia 1 szklanka
ser żółty 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy mielone z dynią

Kroki postępowania

1
Dynie obieram i ścieram na tarce na grubych oczkach. Paprykę myję, usuwam pesteczki i kroję w drobną kostkę. Ser ścieram na tarce na grubych oczkach. Bułkę tartą ok (1/3 szklanki) zalewam kilkoma łyżkami mleka i mieszam. Pietruszkę zielone siekam. Mięso mielone mieszam z wszystkimi warzywami, solę i pieprzę do smaku. Dodaję również ser, surowe jajko i bułkę tartą. Całość mieszam.
Krok 1 - Klopsy mielone z dynią foto
2
Ręką formuję klopsiki i każdego obtaczam lekko w bułce tartej.
Krok 2 - Klopsy mielone z dynią foto
3
Smażę na rozgrzanym oleju, z obu stron na rumiano.
Krok 3 - Klopsy mielone z dynią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 06.11.2012 00:19
Bardzo ciekawy przepis.
cooleczka 05.11.2012 19:46
ciekawa propozycja
manaika 05.11.2012 17:58
już mi się podoba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak